Ordre: Lepidoptera.
Família: Tineidae i Pyralidea.

Característiques generals

Les arnes són papallones d’hàbits nocturns. Solen relacionar-se amb els productes emmagatzemats (sobretot els productes referents a la indústria alimentària).Les larves ataquen teixits naturals i diferents tipus de productes, arribant a causar importants pèrdues econòmiques.

On les podem trobar

Estan molt relacionades amb productes emmagatzemats fruit de l’activitat humana. Així, podem trobar-les a la farina, als productes del cacau, i altres productes vegetals. Algunes d’elles, mengen teixits, plomes, plantes vives i fins i tot queratina pura com les banyes de vaques mortes.
La processionària del pi, es altre exemple d’arna, que podem trobar atacant plantes resinoses, i diferents arbres com el pi mediterrani, per exemple.

Com les controlem

Existeixen diferents maneres de combatre les arnes. Les més comunes, com puguin ser les dels productes emmagatzemats es poden combatre mitjançant la utilització tant de trampes de feromones per arnes com amb aparells insectocutors. Això redueix considerablement el seu nombre, fent que la plaga estigui sota control.

Importància sanitària

S’ha de vigilar el nombre d’aquests lepidòpters, sobretot degut a que contaminen els aliments amb els seus excrements i els fan malbé.